Vierdaagse cursus Betaalbare Zorg

Hoe houden we de zorg betaalbaar?

We willen dat onze zorg betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen. Dat is echter geen vanzelfsprekendheid. Zo worden mensen steeds ouder, maken ze steeds langer gebruik van zorg, en komen er steeds meer mogelijkheden voor behandeling en genezing van ziekten. Tegelijkertijd stijgen de budgetten voor medische zorg niet meer mee, waardoor de toegankelijkheid, kwaliteit en keuzevrijheid van onze zorg in het gedrang komen. Het is een opgave om de betaalbaarheid niet te laten ontsporen. Zowel op nationaal niveau, als binnen regionale zorgecosystemen en in de instellingen.

Hoe komt dat? Wat maakt het zo complex om zorg betaalbaar te houden? Hoe houden we de acute keten gezond? Hoe zorgen we voor meer preventie en voor voldoende zorg voor onze ouderen? Hoe kunnen we optimaal samenwerken bij complexe zorgvragen? En hoe brengen we veranderingen aan in onze dagelijkse zorgomgeving? Zowel topdocenten uit de wetenschap als experts uit de praktijk nemen je tijdens de vierdaagse opleiding mee in hun strategieën voor betaalbare zorg. Werken die strategieën eigenlijk wel? In welke mate? En wat kun je daaraan hebben?

Samen met de Radboud Academy en de Radboudumc Health Academy ontwikkelden we deze unieke vierdaagse cursus krijg je antwoord op al deze vraagstukken vanuit een integrale zorgvisie. Daarnaast biedt de tweede module je de ruimte en de tools om je eigen project verder te brengen. Je versterkt je evidence based kennis en kunde om projecten gericht op betaalbare zorg met blijvend resultaat te realiseren. Je doorziet de invloed van leiderschap en organisatieprocessen en bent in staat om door een stakeholderanalyse de belangrijkste belangen in kaart te brengen.

Zo combineren we de laatste inzichten uit de wetenschap met je eigen context in de praktijk.

Op 9 maart 2022 start er een nieuwe editie van Betaalbare Zorg. Sluitingsdatum van inschrijven is 2 maart 2022. Schrijf je nu in!