Webinar | Financiële impact van COVID-19 en de toekomst van ons zorgstelsel:

de geleerde lessen

De uitbraak van het coronavirus heeft de samenleving en ons zorgsysteem hard geraakt. De financiële gevolgen van de coronacrisis voor de zorg baren ook zorgen. Ook vóór de pandemie was de financiële houdbaarheid van de zorg verre van verzekerd. De coronacrisis heeft waarschijnlijk niet alleen financiële consequenties voor de zorg in 2020 en 2021, maar ook in de jaren daarna.

Sommigen zijn van mening dat de pandemie de tekortkomingen van ons zorgstelsel heeft blootgelegd. Zij menen dat deze crisis ons uitnodigt om de fundamenten van ons zorgstelsel te herzien – waaronder het systeem van gereguleerde concurrentie –, met als doel om het stelsel financieel houdbaar te maken. Anderen betogen dat deze crisis juist laat zien dat ons zorgstelsel weerbaar is tegen dit soort onverwachte externe schokken. Tijdens dit webinar, een coproductie van de Rijksacademie en de Leerstoelgroep Betaalbare Zorg (Radboudumc), gaan deskundigen met elkaar in debat over deze problematiek.

Florien Kruse (Radboudumc) treedt op als moderator van de discussie. In het forum zitten: Patrick Jeurissen (VWS, Radboudumc), Marco Varkevisser (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Xander Koolman (Vrije Universiteit Amsterdam). Deelnemers kunnen via de chatfunctie vragen stellen.

Tijdstip: donderdag 28 januari, van 16:00 tot 17:30 uur

Je kunt je hier aanmelden.
Deelname aan dit webinar is kosteloos mogelijk. Aanmelding is wel vereist.