Online cursus ‘Betaalbaarheid en Kwaliteit in de Zorg’ scoort goed onder medisch specialisten

Deze cursus werd ontwikkeld voor A(N)IOS en medisch specialisten en leert hen hoe ons zorgstelsel werkt en hoe zij zelf kunnen bijdragen aan de betaalbaarheid van onze zorg. Met een de gemiddelde waardering van 8,1 op een schaal van 1-10 zijn we niet ontevreden.

De eerste twee edities van de cursus hebben laten zien dat de diversiteit aan onderwijsvormen (zoals artikelen, filmpjes en interactieve discussies op het forum), de bijdragen van duidelijk deskundige docenten en sprekers en het online karakter van het onderwijs, door de deelnemers zeer worden gewaardeerd:

“De cursus was grotendeels online, wat ik erg prettig vond. Ik reis veel met de trein en dan kun je de lessen gewoon onderweg doen, op je eigen moment. Het leuke was dat je met mede-cursisten kon discussiëren. Je chat met mensen die heel verschillende functies hebben, zoals specialisten, apothekers, arts-assistenten en paramedici. Zodoende kun je vanuit verschillende invalshoeken naar een bepaald probleem kijken.”

“Tijdens de cursus doe je niet alleen veel basiskennis op, de lesstof is ook zeer praktijkgericht. Je ziet onderwerpen terugkomen in je dagelijkse werk en leert met een kritische blik kijken naar de zorg om je heen.”

Voor zover ik kon bepalen is dit de enige cursus die wat dieper op deze materie in gaat. Tevens is de elektronische leeromgeving een pluspunt, zeker niet mogelijk om dit klassikaal te doen met medici.”

“Heb veel geleerd en door de manier van aanbod beklijfd het ook. Ik zou sommige lectures nog wel een keer opnieuw willen bekijken, of in toekomst willen terugkijken. Jammer dat dit niet mogelijk is.”

“ De meerdere dimensies, de zorgkant, het organisatorische, het overheidsgereguleerde en de mogelijkheden om ook over de grens te kijken.”

“ Goede opbouw, goede achtergrondinformatie. Web-presentaties zijn helder, daarna bijhorende artikelen bestuderen. De online discussies waren veel amusanter dan verwacht naast de inhoudelijke leerzaamheid.”

Informatie
De cursus wordt twee keer per jaar samen met de Academie voor Medisch Specialisten en Elevate Health georganiseerd en is geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).
Komend najaar gaat de cursus weer van start op 11 oktober  2017.
De inschrijving is inmiddels geopend.

Meer informatie over de cursus vindt u in deze folder.
U kunt zich inschrijven via de website van ElevateHealth.eu.