Winteracademie 2015

Hoe bereik je een betaalbare zorg van een goede kwaliteit?

In samenwerking met het Ministerie van VWS organiseert Celsus voor de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering, een vierdaagse opleiding over het Nederlandse Zorgstelsel voor beleidsmedewerkers van VWS, EZ, Financiën, Justitie.

De zorguitgaven groeien al jarenlang het hardst van alle overheidsuitgaven. Hoofdvraag is hoe wij de zorg betaalbaar houden en tegelijk van een goede kwaliteit. Wij bezien dit vanuit de praktijk, de wetenschap en het beleid. Tevens biedt de Winteracademie een podium om zelf in discussie te gaan over de verschillende onderwerpen die aan bod komen. Colleges en presentaties hebben een interactief karakter.

Op de eerste dag gaat de aandacht uit naar de zorg en de overheidsfinanciën. Ingegaan wordt bovendien op zowel de kosten als de baten van zorg. Op de tweede dag wordt een aantal aspecten van de problematiek nader uitgediept. Op de derde en vierde dag passeren verschillende manieren de revue om de betaalbaarheid van de zorg te verbeteren. klik hier voor het volledige programma.

Na de opleiding is er een halfdaags congres (donderdagmiddag 12 maart, ontvangst 14:00u), getiteld: ‘Verspilling in de zorg’.

4-daagse opleiding: maandag 2 februari, dinsdag 3 februari, maandag 9 februari en dinsdag 10 februari 2015.

Behoor je niet tot de doelgroep van de winteracademie, maar heb je wel interesse voor het onderwerp? Kijk dan of de Radboud Summerschool iets voor je is.