Openingsconferentie van de Celsus academie

Op 5 juni 2014 vond de eerste invitational conference plaats ter gelegenheid van de start van Celsus, academie voor betaalbare zorg, het expertisecentrum in Nederland op het gebied van doelmatigheid en betaalbaarheid van de zorg. Het thema van de conferentie was 'Betaalbare zorg voor elke burger', met een accent op de betaalbaarheid van topzorg. De conferentie werd gehouden in het prachtige Muntgebouw te Utrecht. We kijken terug op een zeer geslaagde middag met ruim 120 bezoekers. Voor deze dag werd ter kennismaking een brochure gemaakt met aanvullende informatie over de Celsus academie.

P1000194  P1000192 uitsnede2

De dag zelf werd ingevuld met een introductie van Gert Westert en hoofdsprekers Wouter Bos en Rob Dillmann (betreffende presentaties vindt u hieronder). Na een pauze werd het programma vervolgd met een geanimeerde paneldiscussie onder leiding van de dagvoorzitter, Prof. dr. Jan Kremer, gynaecoloog en hoogleraar patiëntgerichte innovatie IQ healthcare.

Het panel zelf bestond uit Prof. dr. Pim van Gool, vz Gezondheidsraad; Prof. dr. Pim Assendelft, Hoogleraar huisarts-geneeskunde Radboudumc; Drs. Michael Rutgers, directeur Longfonds; Drs. Joël Gijzen, directeur Zorginkoop CZ; Drs. Leon van Halder, SG VWS; Drs. Marcel Timmen, directeur Spierziekten Nederland en Prof. Dr. Richard Janssen, hoogleraar Economie en organisatie van de gezondheidszorg, Universiteit van Tilburg. Elk panellid bracht een stellling in voor de discussie over hoe de zorg betaalbaar te houden.

Een fotoimpressie van de conferentie geeft een aardig beeld van deze middag. Take-home messages voor de Celsusthema’s en de gefilmde verhalen van de sprekers komen spoedig beschikbaar via deze website.

Presentaties
Gert Westert  'Betaalbare zorg voor elke burger'
Wouter Bos    'Betaalbaarheid van de zorg: wat is het issue?'
Rob Dillmann 'Van gebroken systemen naar waardeketens'