Bratislava | Expert event Budgettering in de zorg met Patrick Jeurissen

In veel ontwikkelde landen stuiten marktelementen - als particuliere aanbieders, vrije prijsstelling, of contractuele vrijheid- in de zorgsector vaak op een centrale planning – denk aan gecontroleerd aanbod, prijsregulering of budgettering van de verkoop. Dit resulteert vaak in onevenwichtigheden in het systeem met ongewenste neveneffecten, zoals omvangrijke budgetwijzigingen gedurende het jaar, het ontbreken van een planning op middellange termijn, niet-systematische schuldverlichting of het ontstaan ​​van zowel openstaande als verborgen schulden.

Daarom organiseerde INESS (Institute of Economics and Social Studies, Bratislava) op woensdag 26 april 2023 een expertevent onder de naam Accounting in de zorg. Prof. dr. Patrick Jeurissen was uitgenodigd als hoofdspreker op dit event. Andere gastsprekers waren Henrieta Tulejová van Advance Healthcare Management Institute, die ervaringen uit Tsjechië presenteerde, en Adam Marek van UHP als vertegenwoordiger van Slowakije. De moderator van het evenement was Martin Vlachynský van INESS.

In hun presentaties focusten de sprekers op de functionaliteit van verschillende tools voor het beheersen van de groei van de zorguitgaven, de manier waarop budgetten in landen worden gemaakt, de werking van reserves en prijsstelling.

Henriette van Notten, plaatsvervangend hoofd van de missie van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Slowakije, verzorgde de openingsspeech van het event.

De slides van de presentatie van professor Jeurissen zijn hier beschikbaar.

Als onderdeel van onze podcastserie Na Vŕšku werd ter gelegenheid van dit event ook een interview  met professor Jeurissen opgenomen.
Deze podcast kun je op Youtube terugkijken* of via een podcast-platform beluisteren.* Het interview is in het Engels zonder vertaling.

Klik hier voor het Slowaaks verslag & foto’s van het event.