Junior Researcher 'Betaalbaarheid van zorg'

Over de vacature

 • 32-36 uur per week
 • Bepaalde tijd
 • 4 jaar
 • Schaal 10A/10
 • Fulltime: min € 2570 - max € 4707 bruto per maand
 • Solliciteer voor 16 mei 2022

Solliciteer direct

Functie

Toonaangevend onderzoek doen op het gebied van betaalbaarheid van zorg is één. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw onderzoek wordt omgezet naar beleid zodat we de zorg echt beter kunnen maken? Ga jij die uitdaging graag aan? Reageer dan nu!

Als onderdeel van IQ healthcare richt de leerstoel voor betaalbaarheid van zorg zich op een duurzame vormgeving van het Nederlandse zorgstelsel, zodat deze houdbaar, kwalitatief hoogstaand en betaalbaar blijft. We doen dit door onderzoek waarmee beleidsmakers, verzekeraars, bestuurders en professionals de zorg kunnen verbeteren. We besteden daarnaast veel aandacht aan kennisdeling met deze stakeholders en onderwijs. Kijk voor meer informatie op deze site.

Nederland heeft veel instellingen die zich bezighouden met specialistische zorg. Hierbij valt te denken aan zorg die in academische ziekenhuizen wordt uitgevoerd, maar ook in topklinische ziekenhuizen of in gespecialiseerde centra. Er zijn verschillende vormen (en dus ook definities) van zeer specialistische zorg. Er komen steeds nieuwe specialistische zorgvormen bij die na verloop van tijd meer routine worden en zich dan deels verspreiden over de rest van de zorg. Er is nog relatief weinig bekend over randvoorwaarden voor het verlenen van specialistische zorg, hoe het gefinancierd moet worden, en wat de effecten zijn op kwaliteit, toegankelijkheid en de arbeidsmarkt.

De uitkomsten van jouw promotieonderzoek richten zich op implementeerbare kennis of daadwerkelijke implementatie van deze onderwerpen. In deze functie heb jij een actieve rol bij de specifieke invulling van het onderzoeksplan op het betreffende thema.

Je wordt een belangrijke spil in een web van ongeveer 10 onderzoekers met een focus om de zorg beter te maken en deze ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Zo geef je vorm aan jouw toekomst, of deze nu in de academie ligt of daarbuiten.

Als promovendus geef je uitvoering aan jouw promotietraject en daaraan gerelateerd onderzoek. Het gaat daarbij om de volgende taken:

 • Voert systematische zoekacties in literatuurdatabases uit.
 • Verzamelt en analyseert kwalitatieve en kwantitatieve data.
 • Schrijft wetenschappelijke publicaties voor (inter)nationale tijdschriften.
 • Presenteert resultaten bij (wetenschappelijke) bijeenkomsten.
 • Werkt samen met promotoren, supervisoren en externe partners aan bovengenoemde taken.

Al deze taken zijn gericht op het behalen van een academische promotie. Daarnaast lever je een bijdrage aan algemene activiteiten die plaats vinden binnen de afdeling IQ healthcare zoals het bijdragen aan onderwijs en het voorbereiden van bijeenkomsten binnen de afdeling of binnen het team van de leerstoel betaalbaarheid.

Afdeling

Het Scientific Center for Quality of Healthcare (IQ healthcare) is een wetenschappelijk centrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg. In de afgelopen jaren is een groot wetenschappelijk programma opgebouwd en uitgevoerd, met onderzoek op het terrein van ondermeer doelmatigheid en betaalbaarheid van zorg, kwaliteitsrichtlijnen, transparantie, implementatie van innovatie, inbreng van patiënten in de zorg, veiligheid, ketenzorg en professionele ontwikkeling. IQ healthcare is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste wetenschappelijke centra in Europa op het gebied van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega’s vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Profiel

Als ideale kandidaat heb je een afgeronde wetenschappelijke opleiding Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Bedrijfskunde/Economie of een vergelijkbare achtergrond. Daarnaast ben je staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren en heb je bij voorkeur enkele jaren ervaring als onderzoeker. Je bent gericht op samenwerking en beschikt over uitstekende sociale vaardigheden. Je bent bekend met de werelden van 'beleid'en 'wetenschap' en beweegt je hier makkelijk in. Je bent naast jouw eigen onderzoek ook bereid om andere voorkomende (onderzoeks/onderwijs)werkzaamheden uit te voeren.

Verder beschik je over de volgende competenties en vaardigheden:

 • Kennis van kwalitatieve- en kwantitatieve onderzoeksmethoden en -technieken.
 • Aantoonbare belangstelling voor het onderwerp betaalbare zorg.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse en Nederlandse uitdrukkingsvaardigheden.

Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken

Arbeidsvoorwaarden

Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

 • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
 • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
 • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Sollicitatie­procedure

Graag ontvangen we je sollicitatie vóór maandag 2 mei. We nemen daarna snel contact met je op.

Wat kun je verder verwachten?

Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats. Hiervoor hoef je niets te doen, we vertellen je op een later moment meer.

Het Radboudumc is een werkgever waar iedereen welkom is. Iedere collega brengt waardevolle ervaring, expertise en creativiteit mee. Wij geloven in de meerwaarde van een diverse en inclusieve organisatie. #wijzijnradboudumc

Contact

Heb je nog vragen over deze functie, neem dan contact op met prof. dr. Patrick Jeurissen, of met dr. Simone van Dulmen. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer direct’.

Is solliciteren nog een stap te ver, maar ben jij wel benieuwd wat het betekent om in deze functie te werken bij het Radboudumc? Neem dan ter oriëntatie eens contact op met de hierboven genoemde collega. Heb je een andere vraag? Bekijk dan onze pagina veelgestelde vragen.

Graag solliciteren vóór 16 mei.
Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

 Solliciteer direct