Eerste ervaringen van deelnemers aan de cursus Betaalbare zorg

In samenwerking met de Radboud Academy

Eind april startte de eerste editie van de cursus ‘Betaalbare zorg’, een samenwerking van de ‘Academie voor betaalbaarheid van zorg’ en de ‘Radboud Academy’. Begin juni rondden de deelnemers de eerste editie af, welke door hen gewaardeerd werd met een mooi gemiddelde van 8,5. We delen graag hun ervaringen met jullie. Dit geeft ons in ieder geval inspiratie voor de volgende editie in het voorjaar van 2022.

De cursus
Met vele topdocenten, 28 uur onderwijs en 4 thuisopdrachten ontwikkelden deelnemers kennis om een veranderingsproces voor hun eigen project gericht op betaalbare zorg in gang zetten. Daarbij was aandacht voor de basiskennis over betaalbare zorg, maar ook kwamen bijvoorbeeld factoren op menselijk, technologisch, bestuurlijk, financieel en juridisch gebied aan bod. Deze cursus richt zich voornamelijk op (medische) bedrijfsleiders, beleidsadviseurs en zorgprofessionals, waarmee we hebben bijgedragen aan hun ambitie om initiatieven en samenwerking gericht op de betaalbaarheid van zorg te versterken. Dit alles ondersteund met de laatste wetenschappelijke inzichten en best practices uit de werkpraktijk.
Volledig live onderwijs was tijdens deze editie nog niet mogelijk, waardoor het een gevarieerde mix werd van één online cursusdag en (gelukkig) drie live onderwijsdagen.

Ervaringen van deelnemers
Als voorbereiding op de cursus doorliepen alle deelnemers een e-learning met kennisclips afgewisseld met relevante literatuur, waardoor de deelnemers een eerste introductie kregen op het onderwerp Betaalbare zorg. Deze e-learning met de compacte kennisclips werden zeer positief ontvangen:

“Geeft overzicht en stijgt uit boven de verschillende facetten van de zorg”

“Zeer tevreden over de discussies en bespreking van de casuïstiek”

“Ik wist al wel iets van betaalbare zorg en ik denk de andere deelnemers ook, maar deze module heeft voor mij echt de totale landkaart geschetst. Daardoor vielen allerlei losse stukken op zijn plek. Was heel waardevol.“

“Naast inhoudelijke verdieping heeft ook het netwerk dat ik tijdens deze cursus heb opgedaan, zowel deelnemers als sprekers, veel waarde.”

Voor een indruk; de kennisclips over de promotietrajecten van de Academie voor Betaalbaarheid van Zorg zijn onderdeel van de cursus en online beschikbaar via deze playlist

Volgende editie
De volgende editie wordt georganiseerd in het voorjaar van 2022. Exacte data zijn nog niet bekend, maar als je op de hoogte wilt worden gehouden kun je dat kenbaar maken via deze link